Verstappen hoopt dat updates Red Bull Racing dichter bij de kop van het veld brengen

Komend weekend wordt de Grand Prix van Spanje gehouden. Doordat de race in Barcelona de eerste is op Europese bodem introduceren de meeste teams updates voor de auto's. Max Verstappen: “Elk team brengt updates mee naar Barcelona en hopelijk brengen de onze ons meer dan de concurrentie, waardoor we hopelijk dichter bij de kop van het veld komen.”

Nogmaals Verstappen: “De ontwikkeling is een continu proces, waar ze op de fabriek doorlopend mee bezig zijn. Het gaat om allemaal kleine dingen die beter kunnen, zowel qua power unit als het chassis van de auto. Uiteindelijk zijn we gewoon op zoek naar meer grip, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de auto. Ik hoop dat het er hier in Barcelona al uitkomt. En daarna blijven we natuurlijk door ontwikkelen.”

Het team van Haas klaagde na de race in Bakoe over de banden. Volgens het Amerikaanse team is het lastig om de huidige banden op temperatuur te krijgen. Ook Verstappen kende die problemen in Bakoe: “Dat is dit jaar met de dunnere banden lastiger. Zeker op een stratencircuit als Bakoe, waar het opwarmen van de banden altijd al lastiger is. Dat zou hier in Barcelona beter moeten gaan. De banden zijn niet eenvoudig te doorgronden, want het is lastig om ze in het juiste window te krijgen. Daar buiten zijn ze heel gevoelig.”