Kittel per direct weg bij wielerploeg Katusha-Alpecin

Het contract van Marcel Kittel bij Katusha-Alpecin is in onderling overleg per direct ontbonden. De sprinter was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Russisch-Zwitserse ploeg. Reden voor het stoppen zijn uitputtingsverschijnselen.

De 30-jarige Duitser won in januari de Trofeo Palma op Mallorca. Die zege was zijn laatste en enige overwinning dit seizoen. In totaal won hij in zijn carrière veertien etappes in de Tour de France en vier in de Giro d'Italia.

“Op mijn verzoek hebben Katusha-Alpecin en ik in onderling overleg besloten om mijn huidige contract vroegtijdig te beëindigen”, vertelt de Duitser. “Ik voelde mij uitgeput. Wat is echt belangrijk voor mij? Ik hou van wielrennen en mijn passie voor de sport verdwijnt nooit, maar ik weet ook wat het vergt van mij en wat ik moet doen om succesvol te zijn. De laatste twee maanden voelde ik mij uitgeput. Momenteel ben ik niet in staat om te trainen en te koersen op het hoogste niveau. Daarom heb ik besloten om een pauze in te lassen en tijd voor mijzelf te nemen. Ik ga nadenken over mijn doelen en plannen maken voor de toekomst.”

Bij Katusha-Alpecin is er met begrip gereageerd: “Met verdriet hebben wij ingestemd met Marcels verzoek om te stoppen bij de ploeg. We begrijpen de situatie waarin hij zit en we steunen hem volledig in deze moeilijke tijd. We hopen dat hij snel weer koerst als de kampioen die hij is. Namens de ploeg, alle sponsors en partners wensen wij Marcel al het beste voor de toekomst.”

Kittel per direct weg bij wielerploeg Katusha-Alpecin (Pro Shots / Action Images)
Kittel per direct weg bij wielerploeg Katusha-Alpecin (Pro Shots / Action Images)