FOK! Wat een weer: de zogezegde wisselvalligheid is bijna voorbij

Welkom!  

Nou dat was me weer een wisselvallige periode zeg. Daar lusten de honden geen brood van. Het zou vanaf vorige week vrijdag dus dat wisselvallige weer zijn, nou dat heb ik gemerkt. In een week tijd is er maar liefst 7 mm regen gevallen te Haarlem. Daar zullen we het weer een tijdje mee moeten doen. Een hogedrukgebied staat op het punt zich te gaan ontwikkelen, al kan er op zaterdag nog een beetje regen vallen.

Ook gisteren was het hier zéér wisselvallig. Zonnige perioden werden afgewisseld met nog meer zonnige perioden. Natuurlijk bleef het de hele dag droog in deze omgeving. In het binnenland vielen er wel een aantal buien. Dat waren soms pittige exemplaren en er kwam ook onweer voor. Overigens is dit een vrij normale situatie voor mei, alleen het bevalt me niet.  

Vandaag is er in eerste instantie wat meer bewolking, en zeker in het zuiden kan daar ook wat lichte regen uit vallen. Later op de dag is er ook in het oosten een buitje mogelijk. Elders blijft het op de meeste plaatsen (alweer) droog. Later op de dag kan vanuit het noordwesten de zon nog even doorbreken. Het wordt minder zacht dan vandaag met maxima van 11 tot 14 graden. De wind is west-noordwest en meest matig van kracht.

Op onderstaande foto zien we een bui over Zelhem trekken. De foto is van Erwin Klein. Hij is echter te druk om te FOKKEN! dus vroeg hij aan mij om zijn foto te plaatsen. Hij heeft echter nog veel meer mooie foto's gemaakt. Neem gerust eens een kijkje op het Instagram-kanaal van Erwin. Dat zou hij leuk vinden en deze reclame is tevens een verjaardagscadeautje. @erwin_klein1

Tot spreeks!  

Bui nabij Zelhem1 (Foto: Erwin Klein)
Op woensdagavond trok een buienlijntje van zuidwest naar noordoost over het land en leverde in de Achterhoek dit fraaie plaatje op. (Foto: Erwin Klein. Pssst.. op  @erwin_klein1 staan ook foto's van de sneeuw van afgelopen weekend. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.