Bezoek aan Rutte zorgt voor splitsing Gele Hesjes

Het bezoek van vijf vertegenwoordigers van de Gele Hesjes aan Mark Rutte gisteren heeft voor een scheuring binnen de Gele Hesjes-beweging gezorgd. De Rotterdamse afdeling is niet te spreken over het feit dat twee van de hesjes weigerden de premier de hand te schudden. De afdeling in de Maasstad gaat voortaan in oranje hesjes de straat op.

Je zou denken dat je nu iets van De Speld leest maar het is echt waar. De beweging die naar eigen zeggen maar liefst een paar honderd volgers kent valt nu al uit elkaar. "De handweigeraars hebben de beweging besmeurd, en dat is een schande", zo vertelt Marco de Haas, voorman van de voormalige Gele Hesjes in Rotterdam tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat je ook van Rutte vindt, geef hem op zijn minst fatsoenlijk een hand. Desnoods knijp je er flink in." De Rotterdamse afdeling is al begonnen met het inslaan van oranje hesjes om tijdens de volgende demonstratie uit te delen.

Ingeborg Westerhoff, die gisteren als eerste weigerde Rutte de hand te schudden maakt zich niet zo druk. "Ach, ze doen maar. Extreem links probeert de Rotterdamse beweging te kapen. Ze zochten alleen nog een aanleiding om zich los te wrikken." Verder lijkt Westerhoff niet bepaalt het nieuws te volgen, want waar er in het land grote ophef ontstaat als een imam of andere moslim een hand weigert te schudden is de Gele Hesjes-activiste zich van geen kwaad bewust. "Ik wist niet dat Nederland zo bekrompen is en daarover zou vallen. Tegen een ieder die zich gekwetst voelt zeg ik: sorry", zo lezen we op de site van het AD.

Misschien moet Rutte binnenkort de oranje en eventueel blauwe, groene en roetveeg hesjes ook op de koffie uitnodigen.

Bezoek aan Rutte zorgt voor splitsing Gele Hesjes (Pro Shots / Rob Romer)
Bezoek aan Rutte zorgt voor splitsing Gele Hesjes (Pro Shots / Rob Romer)