Voetbalsters onder 17 verslaan Duitsland op EK

Op het EK voetbal voor vrouwen onder 17 jaar heeft Oranje met 3-2 gewonnen van Duitsland. Door de zege zijn de Oranje-voetbalsters dicht bij het bereiken van de halve finales.

Na 24 minuten spelen kwam Duitsland op voorsprong dankzij een doelpunt van Marlen Rohde. Lotje de Keijzer maakte een minuut later al gelijk. Vijf minuten later nam Nederland de leiding via Samantha van Diemen. De verdedigster scoorde uit een rebound na een corner.

De Duitse Jule Brand kreeg haar tweede gele kaart na een duw in het strafschopgebied. De strafschop die volgde werd benut door Nikita Tromp: 3-1. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Duitsland terug tot 3-2 via een doelpunt van Carlotta Wamser.

Ook in de eerste wedstrijd afgelopen zondag was er winst voor Nederland, toen werd met 4-1 gewonnen van Oostenrijk. Met nog één wedstrijd tegen Engeland te spelen is het team van bondscoach Robert de Pauw dicht bij het bereiken van de halve finales.