Toegang station Bijlmer ArenA aangepast voor halve finale Ajax

NS en GVB verwachten vandaag grote drukte op en rond station Bijlmer ArenA bij de thuiswedstrijd van Ajax tegen Tottenham Hotspur. Daarom wordt de toegang van het station aangepast en zet de NS extra medewerkers in en waar nodig zetten de vervoerders extra (lange) metro’s en treinen in.

Een woordvoerder van de NS: "We raden reizigers aan hun reis vooraf goed te plannen in de reisplanner en aanwijzingen in het stationsgebied die avond op te volgen. In de aanloop naar de wedstrijd worden op diverse plekken richting het station grote schermen geplaatst met informatie over treinen en metro’s."

Drie ingangen station Bijlmer ArenA
Om de grote reizigersstromen na afloop van de wedstrijd in goede en veilige banen te leiden, wordt in de ochtend van woensdag 8 mei voor het station aan de Arenaboulevard een extra schil van hekken gebouwd. Elke hoofdrichting krijgt een aparte doorgang. De hoofdrichtingen zijn de treinen richting Utrecht/Breukelen/Rotterdam en richting Leiden/Flevoland/Noord-Holland. De laatste doorgang is voor reizigers van de metro’s van/naar Amsterdam, inclusief Gein.

Ruimte in station
Met deze maatregelen kunnen NS en GVB gedoseerd en veilig het juiste aantal reizigers in het station en op de perrons toelaten. Op die manier wordt voorkomen dat perrons te vol raken of dat de trein of metro niet meer (op tijd) kan vertrekken. Mocht het te druk worden, dan zullen de vervoerders de poorten in de schil sluiten tot er weer ruimte in het station is ontstaan. Meestal duurt dit een paar minuten, totdat de eerstvolgende trein of metro is weggereden.