Identiteit beide slachtoffers Brunssummerheide bekend

De identiteit van de beide slachtoffers die dinsdag werden aangetroffen op de Brunssummerheide bij Heerlen is bekend. Daarover wil het onderzoeksteam op dit moment nog geen details kwijt, vooral in verband met de nabestaanden. Het onderzoek naar wat er zich op de Brunssummerheide heeft afgespeeld is nog altijd in volle gang.

Het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft gisteravond aandacht besteed aan het onderzoek naar de dodelijke slachtoffers aangetroffen bij een hondenlosloopgebied aan de Kamperheideweg. De hele dag zijn medewerkers van de politie bezig geweest met sporenonderzoek. Tot het onderzoek was afgerond bleef het gebied afgezet voor het publiek. Een auto aan de parkeerplaats aan de Kamperheideweg is in verband met het onderzoek in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau.

Grootschalig onderzoek
Naast het technisch onderzoek naar de identiteit van de beide slachtoffers door medewerkers van de Forensische Opsporing, wordt ook onderzocht hoe ze om het leven zijn gebracht. In het onderzoek zijn ook speurhonden ingezet. De politiehelikopter heeft de plaats delict en directe omgeving in kaart gebracht. Door agenten worden aanwezige bezoekers en omwonenden in de buurt van de toegangsweg bij de Kamperheideweg in Heerlen gehoord. Daarnaast worden alle tips en informatie die bij de politie binnenkomen uitgezocht door de recherche.

Achtergrond
Het is onduidelijk wat er is gebeurd dinsdagochtend. Wat de aanleiding of het motief is onderzoekt de politie momenteel. De politie onderzoekt of er nog andere personen bij deze zaak betrokken zijn.

Update 13:48 uur:
Onder leiding van een Officier van Justitie is een onderzoeksteam ook vandaag aan de slag om duidelijkheid te krijgen over wat er zich dinsdag 7 mei rond het middaguur heeft afgespeeld bij een hondenlosloopgebied aan de Kamperheideweg. In het kader daarvan zal er vandaag ook passantenonderzoek op de Brunssumerheide verricht worden. De identiteit van de slachtoffers is inmiddels bekend.

Plaats delict
Een groot deel van de dinsdag is er door medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek verricht naar de identiteit van de slachtoffers en hoe ze om het leven zijn gebracht. De omgeving aan de Kamperheideweg is dinsdagavond vrijgegeven voor het publiek.

Onderzoek op de plaats delict
In het uitgebreide politieonderzoek dat op de dinsdag startte zijn twee honden aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat ze mogelijk van de slachtoffers zijn. De dieren zijn opgevangen en verzorgd. Een auto aan de parkeerplaats aan de Kamperheideweg is in verband met het onderzoek in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau.

Identiteit van de slachtoffers
Dinsdag is de identiteit van de slachtoffers bekend geworden waarna de nabestaanden in kennis zijn gesteld door familierechercheurs. Het betreft een 63-jarige vrouw uit Heerlen en 68-jarige man uit Heerlen. De lichamen van de beide slachtoffers werden dinsdagavond per rouwauto van de plaats delict in Heerlen overgebracht naar een laboratorium. Daar vindt onderzoek (sectie) naar de doodsoorzaak plaats.

Achtergrond van misdrijf
Het is nog altijd onduidelijk wat er is gebeurd en waardoor de slachtoffers om het leven zijn gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf. Over de aanleiding of het motief is nog geen duidelijkheid. De politie onderzoekt of er nog andere personen bij deze zaak betrokken zijn.

Passantenonderzoek bij plaats delict
Door medewerkers van de politie zal er woensdag een passantenonderzoek worden gehouden op de Brunssummerheide. Hiermee hoopt het onderzoeksteam mensen te spreken die zich regelmatig in het gebied bevinden en zich eerder nog niet gemeld hebben bij de politie. Zij worden gevraagd of zij dinsdagmorgen 7 mei mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord op of rondom de Brunssummerheide.

Tips dankzij Opsporing Verzocht
Het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht had tijdens de uitzending op NPO 1 dinsdagavond ook aandacht voor de zaak. Daarop kwamen 16 tips binnen die momenteel door het onderzoeksteam nader worden onderzocht. Bij bruikbare tips zal er daarnaast wellicht ook in de komende periode door het team contact worden gezocht met de melders.