NHL: Avalanche dwingt beslissingswedstrijd af, Bruins naar laatste vier

De ijshockeyers van de Boston Bruins hebben zich in de NHL geplaatst voor de finale van de Eastern Conference. De ploeg won in de halve finales de zesde wedstrijd tegen de Columbus Blue Jackets en pakte de serie daarmee met 4-2. David Krejci, Marcus Johansson en David Backes dompelden de thuisfans in Columbus in rouw en de Bruins wonnen met 0-3.

In het Pepsi Center in Denver nam de Colorado Avalanche het op tegen de San Jose Sharks, waarbij de thuisploeg vocht om in de play-offs te blijven. Tyson Jost zorgde voor de voorsprong in de tweede periode, maar Marc-Edouard Vlasic trok de stand gelijk. JT Compher was goed voor de 2-1, maar een dikke minuut later stond het dankzij Brent Burns wederom gelijk.

Vroeg in de derde periode was er wéér een voorsprong voor de Avs, opnieuw dankzij Compher. Het leek voldoende, tot Vlasic ruim twee minuten voor tijd voor de derde gelijkmaker zorgde. Overtime was zo nodig en dit keer konden de fans écht juichen: captain Gabriel Landeskog schoot de winnende 4-3 op fraaie wijze binnen en woensdag zullen de ploegen in San Jose bepalen wie naar de finale van de Western Conference gaat.

NHL play-offs dinsdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.00 St Louis Blues - Dallas Stars, West 2nd Round - Wedstrijd 7 (3-3)*