FOK! Wat een weer: van alles wat, inclusief regen

Welkom!  

Het was een rustige dag gisteren. Zo tussen alle storingen in bevonden we ons in niemandsland. Er waren wolkenvelden, maar de zon scheen ook geregeld. Later in de middag klaarde het zelfs breed op. Droog bleef het echter niet overal, want een gebied met buien trok van zuidwest naar noordoost over het land heen, echter wel met uitzondering van de kustgebieden. Ook Haarlem bleef helaas buiten schot. Andere buien bevonden zich vandaag boven de Noordzee en daar onweerde het ook.

Vandaag trekt er een regengebied over het land. In de ochtend in het zuidwesten en in de middag wordt het noordoosten bereikt. Er valt gemiddeld zo'n 5 millimeter. Daarna bereiken opklaringen het zuidwesten. De lucht wordt dan echter wel onstabiel, en dat wil zeggen dat er zich in de opklaringsgebieden ook buien gaan ontwikkelen. Daarbij is onweer zeker wel mogelijk. Ook deze buien trekken van zuidwest naar noordoost, dus dat betekent dat de liefhebbers in het noordwesten het bij die paar mm regen zullen houden. Tegen de avond wordt het dan geleidelijk aan overal overwegend droog en klaart het op.

Tot ziens!  

Zonsondergang ergens op het platteland. (Foto: DJMO)
Een mooie foto vanaf het platteland. Een paar wolkenvelden, maar ook brede opklaringen. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.