Telstar ontslaat 'zieke' speler na bezoek aan Tottenham Hotspur - Ajax

Voetbalclub Telstar heeft Jordie van der Laan per direct ontslagen nadat de speler zich ziek had gemeld om een bezoek te brengen aan het Champions League-duel tussen Tottenham Hotspur en Ajax afgelopen dinsdag.

"Ik heb mij ziek gemeld, omdat ik ervan overtuigd was dat ik geen vrij zou krijgen van de training”, aldus Van der Laan. “Bij deze beslissing heb ik meegenomen dat wij met Telstar nergens meer voor speelden en ikzelf gezien het aantal speelminuten in de afgelopen periode slechts een geringe kans had om in te vallen tegen Jong PSV. In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan. Ik heb echter alsnog voor de Champions League-wedstrijd aangegeven dat ik niet ziek was en in Londen zat. Het was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze namelijk al op de hoogte. Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen.”

Nogmaals Van der Laan: “Ik besef natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest. Ik heb afgelopen donderdag naar aanleiding van de situatie een gesprek gehad met Piet [Buter, technisch directeur Telstar, red.] en in goede harmonie is besloten uit elkaar te gaan.”

Het contract van de 25-jarige speler liep tot deze zomer en zou door de Noord-Hollandse club niet verlengd worden. In totaal kwam hij dit seizoen tot zeven wedstrijden voor Telstar.