NHL: Bruins en Sharks naar 3-2 in play-offs

De ijshockeyers van de San Jose Sharks staan op een 3-2 voorsprong in de halve finales van de Western Conference in de NHL. Thuis tegen de Colorado Avalanche werd de openingsgoal afgekeurd, waarna Tyson Jost de bezoekers op voorsprong zette. Tomas Hertl tekende al snel voor de gelijkmaker en in de derde periode was de Tsjech ook goed voor de winnende treffer: 2-1.

De Boston Bruins kwamen thuis tegen de Columbus Blue Jackets vroeg in de tweede periode op 1-0 dankzij David Krejci, waarna het in de derde periode pas echt los ging. Brad Marchand tekende voor 2-0, Seth Jones (2-1) en David Pastrnak (3-1) voegden ook een goal toe.

Binnen twee minuten was het gat gedicht, want Ryan Dzingel en Dean Kukan schoten Columbus naar 3-3, maar anderhalve minuut voor het einde werd Pastrnak voor de tweede keer in stelling gebracht door Marchand en de jonge Tsjech werkte de winnende 4-3 binnen, waardoor ook de Bruins op 3-2 en dus matchpoint staan.

NHL play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
21.00 Dallas Stars - St Louis Blues, West 2nd Round - Wedstrijd 6 (3-2 Dallas)*