Handbalsters VOC slaan eerste slag in strijd landstitel na overwinning op Quintus

VOC Amsterdam heeft de eerste slag geslagen in de strijd om de landstitel. De Amsterdamse club won het eerste duel in de best of three serie met 23-20 van Quintus. Op zondag 12 mei treffen beide ploegen elkaar weer. Bij winst is VOC voor het derde jaar op rij landskampioen, anders volgt een derde duel.

VOC ging voortvarend van start. Na de eerste treffer van Rachel de Haze liep de thuisclub uit naar 6-1. Na een time-out wist Quintus zich te herpakken, al was dat maar van korte duur. Bij rust was de tussenstand 12-9.

Na rust scoorde De Haze direct twee keer, aan de andere kant bij Quintus scoorde Daisy Hage. Het spel ging op en neer. Een penalty werd gestopt door Quintus-keepster Esther de Vos. Vervolgens liep VOC ook nog tegen een tijdstraf aan. Vanaf zeven meter scoorde Hage de 17-15. Vanaf dat moment nam VOC de wedstrijd weer in handen en scoorde vier keer op een rij. Met vijf minuten te spelen was het verschil zes punten. In de laatste minuten kwam Quintus nog terug tot 23-20.