Moto2-coureur Baldassarri pakt derde zege van het jaar na flinke startcrash

Lorenzo Baldassarri heeft zijn derde zege van het jaar in de Moto2 te pakken. De Italiaan was op het circuit van Jerez de beste tijdens de Spaanse Grand Prix, die opgeschrokken werd door een stevige valpartij in de eerste ronde.

De start ging aanvankelijk nog vrij normaal, maar na één bocht ging het helemaal fout: Remy Gardner - die vanaf plek vier een sterke start kende - schoof onderuit en Marco Bezzecchi knalde vol over zijn motor, wat een kettingreactie en nog wat valpartijen veroorzaakte. De rode vlag werd logischerwijze gezwaaid en de race werd ingekort naar vijftien ronden.

Na de onderbreking kon de race dan echt van start, zonder Gardner en met Alex Marquez - ook een van de slachtoffers - die vanuit de pitstraat vertrok. Lorenzo Baldassarri profiteerde optimaal van de ruimte en kwam van de zesde plek naar de leiding, hoewel Augusto Fernandez die snel in handen pakte. Thomas Lüthi volgde op de derde plek, voor Xavi Vierge.

Teamgenoten Fernandez en Baldassarri sloegen in de eerste ronden een gat naar Lüthi, die polesitter Jorge Navarro, Vierge en Brad Binder achter zich had. Navarro nam daar met een paar ronden te gaan de leiding van de achtervolgers over en in rap tempo begon hij zich, met Lüthi in het wiel, richting de voorste twee mannen te rijden.

In de voorlaatste ronde sloot Navarro aan bij Fernandez, van wie hij dan ook al gelijk de tweede plek overnam. Baldassarri kon het tempo wél hoog genoeg houden om de Spanjaard achter zich te houden en won dan ook voor Navarro, Fernandez, Lüthi en Binder. Marquez reed zich nog naar een knappe achtste plek, Bo Bendsneyder eindigde als zestiende, één plek buiten de punten.