UFC: 'May the Fourth be with you'

Een lange avond voor de vechtsportliefhebbers, zaterdagavond in Ottawa. Negen van de twaalf gevechten hadden de jury nodig om een winnaar aan te wijzen, slechts twee knock-outs, maar dat betekende geenszins dat het een saaie avond was. 

Oudgediende Donald Cerrone en Al Iaquinta maakten er samen helemaal een prima afsluiter van. Vijf ronden van vijf minuten klappen uitdelen en ontvangen, precies waar de octagon voor gemaakt is, twee mannen binnenhouden die elk als enige staand de kooi wil verlaten.

Voor aanvang van dit gevecht vond de zelfverzekerde Iaquinta veteraan Cerrone maar te oud om als serieuze tegenstander gezien te worden, maar met uitzondering van de eerste ronde had de makelaar uit New York niets in te brengen tegen Cowboy. De strategie van Cerrone was duidelijk, sla en trap die eigenwijze Brooklyn Gangster overal waar je maar wil.

Iaquinta is in zijn UFC-carrière, bestaande uit twaalf gevechten, nog nooit neergegaan en Cerrone lukte het deze avond tweemaal. Eenmaal met een fantastische front-kick op de kin die de oude tijden van de jonge superster Anderson Spider Silva deed herleven. Alsof Cerrone wilde zeggen 'hoezo ben ik te oud, kleintje'.

De stugge Iaquinta wilde niet knock-out, ook al kreeg hij enorme klappen op het hoofd te verwerken in dit fantastische gevecht. Na afloop van de vijfde ronde kon hij het echter niet meer opbrengen om samen met Cerrone de uitslag af te wachten. Zittend op zijn kruk hoorde hij de jury unaniem voor Cerrone kiezen, de winnaar van deze verdiende Fight of the Night.

Volledige uitslag UFC Fight Night 151 en daarna nog wat hoogtepunten:
Donald Cerrone verslaat Al Iaquinta na jurybesluit (49-45 x2, 49-46)
Derek Brunson verslaat Elias Theodorou na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Shane Burgos verslaat Cub Swanson na jurybesluit (27-30, 30-27, 29-28)
Merab Dvalishvili verslaat Brad Katona na jurybesluit (30-27 x3)
Walt Harris verslaat Sergey Spivak door TKO (stoten, ronde 1)
Andrew Sanchez verslaat Marc-André Barriault na jurybesluit (29-28 x3)
Macy Chiasson verslaat Sarah Moras door TKO (stoten, ronde 2)
Vince Morales verslaat Aiemann Zahabi na jurybesluit (29-28 x3)
Nordine Taleb verslaat Kyle Prepolec na jurybesluit (30-27 x3)
Matt Sayles verslaat Kyle Nelson na opgave (arm-triangle choke, ronde 3)
Arjan Bhullar verslaat Juan Adams na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Cole Smith verslaat Mitch Gagnon na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)

Praat hier op het forum mee over MMA.