Bertens eenvoudig naar tweede ronde Madrid

Kiki Bertens heeft zich zaterdagavond eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De 28-jarige Nederlandse was in een matige wedstrijd in twee sets te sterk voor de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-3, 6-2.

Siniaková had Bertens vorig jaar in de achtste finales in Peking nog simpel verslagen, maar in hun tweede onderlinge wedstrijd was Bertens duidelijk te sterk voor de Tsjechische. De Nederlandse, die vorig tot de finale kwam in Madrid, had snel een break voorsprong, maar gaf deze op een slordige manier weer weg. Bertens brak direct opnieuw de service Siniakova en serveerde de set vervolgens makkelijk uit.

In de tweede set kwam Bertens niet in de problemen en dat had vooral te maken met het slordige spel van Siniaková. Op 5-2 maakte de Nederlandse het vervolgens op eigen service af via een ace.

In de tweede ronde speelt Bertens tegen de Letse Jelena Ostapenko. De Roland Garros-kampioene van 2017 won haar eerste ronde eenvoudig door de Russische Anastasia Pavlyuchenkova te verslaan: 6-2, 6-1.