Liverpool ontsnapt, landstitel blijft mogelijk

Liverpool gaat de laatste speelronde van de Premier League in met nog altijd een kans op de eerste landstitel sinds 1990. De ploeg won op bezoek bij Newcastle United met 2-3 en staat in elk geval tot maandag weer op de koppositie.

Speler van het Jaar Virgil van Dijk kopte Liverpool vanuit een corner al snel op voorsprong, maar Christian Atsu tekende zeven minuten later voor de gelijkmaker. Trent Alexander-Arnold bracht Mohamed Salah vervolgens in stelling, maar tien minuten na rust stond het opnieuw gelijk dankzij een volley van Rondon. Het leek zo met een gelijkspel te eindigen, een dure voor Liverpool, maar de Belgische invaller Divock Origi kopte drie minuten voor tijd een vrije trap van Xherdan Shaqiri via Newcastle-verdediger Jamaal Lascelles in het doel.

Een tegenvaller voor Liverpool was dat Salah twintig minuten voor tijd per brancard werd afgevoerd na een harde botsing met Newcastle-keeper Martin Dubravka en verdediger Fabian Schär. Volgens trainer Jürgen Klopp heeft Salah de wedstrijd in de kleedkamer verder gevolgd, maar de Egyptische sterspeler moet nog wel verder onderzocht worden na de klap op zijn hoofd.

Liverpool staat met 94 punten en nog één wedstrijd te spelen bovenaan, Manchester City heeft 92 punten en nog twee wedstrijden te gaan, waaronder maandag thuis tegen Leicester City.