Roglic opnieuw de beste in Ronde van Romandië

Primoz Roglic heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandie op zijn naam geschreven. De Sloveen van Jumbo-Visma had op de slotklim alles onder controle en won vervolgens de sprint van een klein groepje. Voor Roglic is het alweer zijn tweede zege en staat met alleen nog een tijdrit te gaan aan de leiding in het algemeen klassement.

Slecht weer zorgde ervoor dat de koninginnenrit moest worden ingekort. Onder meer de Col de Mosses werd geschrapt uit het parcours, waardoor het een vlakke aanloop werd naar de slotklim naar Torgon. De etappe was nu slechts 107 kilometer lang.

Vanuit de start wist een kopgroep van acht weg te rijden, met daarin Daniel Felipe Martinez als best geklasseerde renner. Het zorgde ervoor dat Jumbo-Visma de kop nooit ver liet wegrijden en vlak voor de slotklim kreeg de Nederlandse ploeg ook nog hulp van Groupama - FDJ.

Bij het opdraaien van de slotklim was het verschil anderhalve minuut met het peloton, waar Groupama - FDJ het tempo bepaalde. De voorsprong naar de koplopers liep gestaag terug, waar Martinez samen met Alexis Gougeard afstand had genomen van de rest van de kopgroep.

Halverwege de klim kreeg het uitgedunde peloton de twee in het zicht en was het aan de klassementsrenners. Die keken vooral naar elkaar. In de laatste drie kilometer probeerde David Gaudu het meermaals, alleen kreeg hij steeds Steven Kruijswijk op zijn wiel, die in dienst reed voor Roglic.

Met nog anderhalve kilometer te gaan trok Roglic zelf eens door en kreeg een klein gaatje, maar dat wist Tourwinnaar Geraint Thomas dicht te rijden, waarna er gesprint werd voor de overwinning. Daarin bleek Roglic oppermachtig te zijn voor de rest en boekte zijn tweede ritoverwinning deze Ronde van Romandië. Met nog een afsluitende tijdrit van zeventien kilometer te gaan heeft de Sloveen van Jumbo-Visma een voorsprong van twaalf seconden op Rui Costa. Gaudu is de nummer drie op zestien seconden.

Steven Kruijswijk is de beste Nederlander in het klassement. De renner van Jumbo-Visma heeft een achterstand van 37 seconden op zijn kopman Roglic.