Vettel niet tevreden over wegligging Ferrari SF90

Sebastian Vettel realiseert zich dat hij momenteel niet optimaal presteert. Volgens de Duitser voelt de wegligging van de Ferrari SF90 'onnatuurlijk' aan.

Tijdens het testen voorafgaande aan het nieuwe Formule 1-seizoen maakte Ferrari een sterke indruk. Tot op heden heeft dat niet geresulteerd in een overwinning. Nieuwkomer Charles Leclerc was bovendien op pure snelheid de meerder van Vettel.

“We moeten een beter tempo vinden, zo simpel is het”, vertelt Vettel. “We moeten sneller worden. Het is voor ons zaak om te zorgen dat we de kracht van onze wagen beter kunnen benutten, voor anderen lijkt dat iets makkelijker te gaan. Vooral op een circuit als Baku heb je vertrouwen in de wagen nodig. Dat heb ik nog niet helemaal. Ik voel dat ik niet maximaal presteer omdat de wagen niet reageert zoals ik het wil. Ik denk dat het niet helemaal natuurlijk is. Iedereen heeft dit weleens meegemaakt.”

Vettel heeft de eerste grand prixs met een behouden strategie gereden. Nogmaals de Ferrari-coureur aan het woord: “Wanneer de ultieme prestaties er niet zijn, is het meestal goed om niet alles te vragen. Het kan ertoe leiden dat je de auto helemaal verliest. Ik lijk meer sensitief te zijn tijdens de eerste races dan tijdens de test. Daar ging het erg goed, maar dat is inmiddels alweer lang geleden. We moeten blijven werken en proberen om alles beter te maken.”