'Amsterdam moet stoelen in Arena aan minima geven'

Als het aan de Amsterdamse afdeling van de VVD ligt, geeft de gemeente Amsterdam volgende week woensdag de tien stoelen op de hoofdtribune van de Johan Cruijff ArenA, die normaal gesproken voor wethouders en raadsleden zijn, aan Amsterdamse supporters van de club met een smalle beurs.

De VVD vindt dat de stoelen in de Johan Cruijff ArenA vanwege de historische prestaties van Ajax in de Champions League voor de Amsterdammers zijn. "Daarom moeten deze kaarten voor de wedstrijd van Ajax tegen Tottenham op 8 mei per loting worden verdeeld onder stadspashouders en andere Amsterdammers die zich verdienstelijk maken voor de stad", aldus raadslid Claire Martens. In 2017 hadden 120.052 Amsterdammers een stadspas.

Mocht het stadsbestuur meegaan met het idee van de VVD, dan is er haast geboden. Zo erkent ook Martens: "Stadpashouders moeten zich op zeer korte termijn kunnen melden bij de gemeente. De VVD doet daartoe bij deze een oproep aan het college en is bereid mee te denken over de uitvoering, zodat daadwerkelijk tien Amsterdammers iets kunnen meemaken wat hun anders niet was gelukt."

Normaal gesproken worden de stoelen bezet door wethouders, raadsleden en andere mensen die een link hebben met het stadsbestuur.