Trump verslaat Ding op WK snooker; Higgins voorbij Bingham

Judd Trump staat in de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De 29-jarige Engelsman was met 13-9 te sterk voor Ding Junhui. Ook John Higgins staat in de kwartfinales. Hij versloeg Stuart Bingham met 13-11. 

Ding had in de tweede sessie een 5-3-achterstand in een 7-9-voorsprong omgebogen, maar in de slotsessie schakelde Trump een versnelling hoger. Met onder meer breaks van 93, 79, 54 en 103 won The Ace in The Pack zes frames op rij. Ding haalde niet meer het niveau van de tweede sessie, maar elke steek die hij liet vallen, werd ook genadeloos afgestraft.

Higgins maakt nog altijd kans om een vijfde wereldtitel te winnen. Tegen Stuart Bingham ging het gelijk op. Na de eerste twee sessies stond het 4-4 en 8-8. Tot 11-11 gaven ze elkaar geen duimbreed toe, waarna de ervaren Schot het pleit in zijn voordeel beslechtte.

Kyren Wilson en Ali Carter hebben zich maandagmiddag geplaatst voor de kwartfinales. Wilson schakelde Barry Hawkins met 13-11 uit, Carter was met 13-9 te sterk voor de Chinees Zhou Yuelong.

De kwartfinales trappen dinsdagmorgen af met Gilbert - Kyren Wilson en Gary Wilson - Ali Carter. Dinsdagavond spelen ze hun tweede sessie, waarna morgenmiddag de beslissing valt. Higgins - Robertson en Trump - Maguire spelen dinsdag één sessie en woensdag twee sessies.