IJshockeyers verliezen ook tweede WK-wedstrijd

Na Polen wachtte de Nederlandse ijshockeyers maandagavond thuisland Estland op het WK 1B. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen zou moeten worden, omdat directe concurrent Roemenie eerder op de dag van Japan wist te winnen.

Voor de thuiswedstrijden trekt de organisatie alles uit de kast, van dansmariekes in te korte jurkjes tot een live rockbandje in ijshockeyshirts, maar het is Nederland dat sterk aan de wedstrijd begint. Kansen voor onder meer Bartek leveren geen doelpunten op, daarna begint Estland te drukken. Dat levert uiteindelijk een in de ogen van uw redacteur onterechte straf op tegen Lars den Edel, waarna de Esten of Eestii in overtal weten te scoren.

Nederland staat de rest van de periode wel onder druk, maar dit resulteert niet in hele grote kansen. Goalie Martijn Oosterwijk staat sterk te keepen met als hoogtepunt een megasave op vijf seconden voor het einde van de periode. Nederland komt er bij tijd en wijlen nog sterk uit en na een lange onderbreking vanwege een kapotte deur in de Nederlandse bank schiet de jeugdige Ernesto Klem op de paal, maar daar blijft het bij.

De tweede periode is veel van hetzelfde, Oranje begint sterk wat resulteert in de 1-1 door captain Joey Oosterveld, die ondergetekende helaas heeft gemist omdat hij nog in de rij stond. Het een-tweetje die vervolgens via een one-timer wel heel hard werd binnengeschoten door de in Zweden spelende Christopher Usov, die heeft de razende reporter helaas wel gezien.

Hierna begint Oranje fouten te maken, de 1-3 was niet nodig en met Klem op de strafbank was een wel heel opzichtige too many men on the ice een teken dat het wel klaar was voor vandaag. De 5-tegen-3 situatie aan het einde van de periode wisten de heren nog knap te overleven, maar
een volgende 5-tegen-3 in de derde periode levert uiteindelijk de 1-4 en de eindstand op.

Oranje blijft vechten, maar tot echte kansen komen de heren niet meer en uiteindelijk bloedde de wedstrijd een beetje dood. Een terechte Nederlaag die wel nog wat perspectief bied voor een succesvolle afloop van het toernooi, maar het ziet er niet goed uit op dit moment. Man of the Match: Joey Oosterveld bij Oranje en een Estste gast bij Estland.

Dinsdag is een rustdag en woensdag volgt de volgende finale tegen het eveneens puntloze Oekraine!

Estland - Nederland (Foto: Karina)
Estland - Nederland (Foto: Karina)