Racen over bergtoppen in Overpass

Uitgever Bigben en ontwikkelstudio Zordix Racing hebben de racegame Overpass aangekondigd. In de game race je over allerlei terreinen, asfalt is voor mietjes.

In Overpass kruipen spelers achter het stuur van buggy’s en quads om extreme tracks te overwinnen zoals steile hellingen, hindernissenparkoersen en wildernistracks. De physics-engine dwingt spelers hun snelheid en acceleratie nauwkeurig te doseren, om te voorkomen dat ze hun grip verliezen en omlaag glijden. Om goed te presteren moeten spelers ook rekening houden met de technische kenmerken van officiële reproducties van buggy's en quads van merken als Yamaha, Suzuki en Arctic Cat. Differentiële vergrendeling, 2- of 4-wielaandrijving, het type transmissie: het is allemaal van invloed op de manier waarop je voertuig zich op de verschillende ondergronden gedraagt.

In de Career-modus beheer je je buggy's en quads en kies je de voertuigen die het best zijn aangepast aan elk parkoers en type terrein om wedstrijden te winnen en sponsors te trekken. En natuurlijk mag je in de multiplayer-modus bewijzen dat je de tracks en voertuigen tot in de details kent en beheerst om de beste tijden neer te zetten.

Overpass komt in oktober uit op PlayStation 4, Xbox One, pc en Switch.