'FvD legt Henk Otten het zwijgen op'

Het Forum voor Democratie heeft Henk Otten voorlopig het zwijgen opgelegd. Op 27 mei zullen de Eerste Kamerleden worden gekozen, en tot die tijd zal de nummer twee op de lijst, Paul Cliteur, het ad-interim woordvoerderschap voor de partij op zich nemen. Dat blijkt uit een verklaring van de partij op de website, na een vergadering gisterenmiddag, waar alle leden die op de lijst voor de Eerste Kamer staan, met uitzondering van Otten, bijeen waren. De volledige verklaring luidt als volgt: 

“Wij betreuren de situatie die de afgelopen weken is ontstaan bij onze partij zeer. We zijn doordrongen van de enorme inspanningen die Henk Otten heeft verricht voor de partij en onder de indruk van zijn kwaliteiten. Maar in het licht van de gerezen vertrouwensbreuk achten wij hem op dit moment geen geschikte kandidaat voor het lijstwoordvoerderschap.

Met algemene stemmen hebben wij vanmiddag daarom de nr. 2 op de lijst, Paul Cliteur, aangewezen om tot de installatie van onze fractie op 11 juni het ad-interim woordvoerderschap namens de Eerste Kamerlijst op zich te nemen. Daarna zullen we via een geëigende procedure een definitieve voorman of -vrouw kiezen.

We hebben oprechte verontschuldigingen van Henk Otten ontvangen voor de gemaakte fouten, waaronder de gecorrigeerde banktransactie. Nu is het zaak te werken aan herstel van het vertrouwen en de rust te laten terugkeren. Dat doen we graag met Henk als lid van onze toekomstige Eerste Kamerfractie. Aan ons allen de taak om eendrachtig naar buiten te treden en de verwachtingen van de 1,1 miljoen kiezers die op 20 maart op FVD hebben gestemd waar te maken."