Valse start voor Nederlandse ijshockeyers op WK

Het Nederlandse ijshockeyteam heeft op het WK in divisie 1B haar eerste wedstrijd verloren van Polen en daar is ook eigenlijk wel alles mee gezegd. De Polen waren over de linie veel te sterk voor de jonge ploeg van coach Doug Mason.

Toch begon Nederland niet slecht aan de wedstrijd: Oranje scoorde zelfs de openingstreffer via de pas 17-jarige Ernesto Klem in zijn debuut bij de grote mannen, maar echt veel hoop op een stunt was er niet.

Naast een paar minuutjes billenknijpen om een mogelijke blessure bij de talentvolle Bison Bartek, die een schot op zijn pols kreeg maar later toch weer meespeelde, gebeurde er eigenlijk niet zo heel veel. Polen viel heftig aan maar kon niet scoren en Nederland kon er niet zo veel tegen doen, tot vlak voor het einde Bartlomiej Neupauer de 1-1 binnen schoot.

De tweede periode ging verder waar de eerste periode eindigde: de Poolse ploeg bleef de druk opvoeren en de enige reden dat de score niet veel verder opliep was de Nederlandse goalie Tomislav Hrelja, die de wedstrijd van zijn leven moet hebben staan keepen maar niet kon voorkomen dat we met een 3-1 tussenstand een biertje konden gaan halen.

Na 40 minuten en niet minder dan 42 reddingen begon de derde periode met een voor uw redacteur onbegrijpelijke keeperswissel en of het nu hierdoor kwam of dat het team stukgespeeld was is lastig te zeggen, maar hierna gaat er bij Oranje echt helemaal niets meer goed waardoor de Polen uiteindelijk uitlopen tot een verdiende 1-8 eindstand.

Terechte Man of the match bij Nederland was Hrelja, die met een save percentage van 93.33 op dit moment de beste goalie van het toernooi is, bij Polen was het een of andere Poolse gast.

De tegenstander van maandag is Estland, dat de middagwedstrijd verloor na een lange penalty shootout tegen Roemenie, Nederland moet hier een goed resultaat behalen maar dan zal iedereen behalve Hrelja, die waarschijnlijk op de bank zal beginnen, uit een heel ander vaatje moeten gaan