Verstappen: "Vierde plaats is wel redelijk goed"

Max Verstappen eindigde vandaag bij de Grand Prix van Azerbeidzjan als vierde. Kort na de start van de race verloor de Nederlander een plaatsje maar hij keerde al snel weer terug op die vierde plaats. Verstappen was vooral te spreken over de snelheid van zijn Red Bull-bolide.

"Ik verloor wat tijd achter Pérez, maar ik wilde in de eerste ronde geen risico nemen. Ik kon ook niet laat remmen, omdat ik een auto voor me had. Dat was jammer, maar ik denk dat onze snelheid op de medium band vervolgens goed was. We reden het gat naar de top drie dicht en liepen volgens mij zeven of acht seconden in. Dat is veelbelovend", zo vertelde Verstappen na afloop.

"Na de virtual safety car had ik geen temperatuur meer in mijn banden, iets dat hier bepalend is. Die kreeg ik er ook niet meer in, en dan ga je geen risico nemen om het gat weer proberen te dichten. We besloten hierop om die vierde plek binnen te halen. P4 is wel weer redelijk goed", zo lezen we op Verstappen.nl.

De jonge Nederlander blikte ook alvast vooruit naar de volgende grand prix. "Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. We zijn echter niet het enige team met een upgrade, dus hopelijk doen wij het net iets beter dan de anderen."

Verstappen: "Vierde plaats is wel redelijk goed" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Vierde plaats is wel redelijk goed" (Pro Shots / Action Images)