Rennes verrast PSG in bekerfinale, Neymar slaat fan

Stade Rennes heeft in Frankrijk voor een stevige sensatie gezorgd. De ploeg won in het Stade de France in Parijs de finale van de Coupe de France tegen Paris Saint-Germain, dat na strafschoppen onderuit ging.

Al na dertien minuten opende Dani Alves de score voor PSG met een fraaie volley, Neymar tekende niet veel later voor de dikverdiende 0-2. De storm was wat gaan liggen en de nummer elf van de competitie vocht terug: M'Baye Niang schoot kort voor rust op de paal, Presnel Kimpembe hielp Rennes met een eigen goal op weg.

In de tweede helft kopte Mexer een corner binnen: 2-2, waarna Kylian Mbappé in de verlenging op de paal schoot. Hatem Ben Arfa nam in de verlenging bijna revanche: hij speelde vorig jaar geen minuut bij PSG en komt inmiddels uit voor Rennes. Mbappé kon zich in de slotfase niet bedwingen en schoffelde Damian da Silva hard onderuit, waar hij meer dan terecht rood voor kreeg. Daar leek ook PSG-trainer Thomas Tuchel het mee eens te zijn: hij keurde Mbappé geen blik waardig.

Uiteindelijk moesten penalties de beslissing brengen, de eerste elf gingen allemaal raak. Christopher Nkunku werd de faler van de avond en schoot over, waardoor Rennes won. Neymar liet zich bij het ophalen van de medailles nog even gaan: iemand riep naar verluidt iets - mogelijk 'leer voetballen!' - tegen de Braziliaanse aansteller van beroep en die gaf hem gelijk een tik. Mogelijk krijg hij zo nog weer een straf, nadat hij dat eerder ook al kreeg wegens een Instagram-post met kritiek op de arbitrage in de Champions League.