MLB: Boston Red Sox verliezen opnieuw

De Boston Red Sox hebben opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Tegen divisiegenoot Tampa Bay Rays ging de winnaar van de World Series van afgelopen het afgelopen met 2-1 onderuit.

Tampa Bay Rays kwam in de eerste inning al voorsprong via een homerun van Yandy Diaz, zijn zevende homerun van het seizoen. In de vierde inning verdubbelde 'The Rays' hun voorsprong dankzij een binnen geslagen punt van Mike Zunino.

De Boston Red Sox kwamen pas in de achtste inning tot scoren, en dat was vooral te danken aan de startende werper Charlie Morton. De 35-jarige werper, die dit seizoen overkwam van de Houston Astros, kreeg in zes innings geen runs tegen en hoefde maar twee honkslagen te incasseren. Mookie Betts was het in de achtste inning die een homerun sloeg, maar verder kwam de ploeg uit Boston niet.

Door de nederlaag hebben de Boston Red Sox nu al een achterstand van 6,5 games op divisieleider Tampa Bay Rays. De Boston Red Sox hebben zondag een kans om wat aan de achterstand terug te doen, want dan staat nog een wedstrijd op het programma tussen de beide ploegen.

Bij de andere divisiegenoot New York Yankees had Gary Sanchez een belangrijk aandeel in de zege van de Yankees. In de vijfde inning sloeg de catcher, die net is teruggekeerd van een blessure, een monster homerun van 467 feet en was tevens een grandslam homerun. Dat zou uiteindelijk genoeg zijn voor een 6-4 zege tegen de San Francisco Giants.

Grandslam homerun van Gary Sanchez (Bron Youtube.com)

Uitslagen MLB zaterdag:
Minnesota Twins - Baltimore Orioles 9-2
St. Louis Cardinals - Cincinnati Reds 6-3
Toronto Blue Jays - Oakland Athletics 7-1
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 1-2
Washington Nationals - San Diego Padres 3-8
San Francisco Giants - New York Yankees 4-6
Houston Astros - Cleveland Indians 4-3
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 12-9
New York Mets - Milwaukee Brewers 6-8
Kansas City Royals - Los Angeles Angels 9-4
Atlanta Braves - Colorado Rockies 5-9
Arizona Diamondbacks - Chicago Cubs 1-9
Seattle Mariners - Texax Rangers 1-15
Los Angeles Dodgers - Pittsburgh Pirates 3-1