Vrouwen Twente onttronen Ajax en zijn landskampioen

De vrouwen van FC Twente hebben zich gekroond tot kampioenen in de Eredivisie. De ploeg was al kampioen in 2011 en vervolgens van 2013 tot en met 2015, waarna Ajax twee keer op rij de titel pakte.

Na het reguliere seizoen ging PSV aan de leiding, maar in de kampioensgroep werd de Eindhovense ploeg gepasseerd. Op de eigen Herdgang konden ze de titel van Twente voorkomen, maar dan moest wel minstens gelijk worden gespeeld.

Renate Jansen zette Twente snel op voorsprong, Sara Yüceil tekende voor de gelijkmaker. Kort na rust werd net 1-2 dankzij Joëlle Smits, maar Katja Snoeijs scoorde de 2-2. Daar leek het bij te blijven, tot Jassina Blom in blessuretijd de 2-3 scoorde en Twente zo aan de landstitel hielp.

Ajax kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen ADO Den Haag en daardoor kan de Amsterdamse ploeg Twente niet meer inhalen.