White Sox winnen in scorefestijn ondanks loopblunder; Guerrero Jr maakt profdebuut

De Chicago White Sox hebben in een waar scorefestijn vrijdag een overwinning geboekt tegen de Detroit Tigers. José Abreu had daarin een belangrijk aandeel in. De Cubaanse eerste honkman van de White Sox sloeg vijf punten binnen, al maakte hij ook blunder op de honken.

Lang zag het er niet uit dat de White Sox de overwinning zou pakken tegen de Detroit Tigers. Na vier inningen stond het 8-2 voor de Royals en leek het een kansloze nederlaag te worden, maar in de volgende innings kwamen 'The Sox' beter in de wedstrijd en in de zevende inning leken de White Sox afstand te nemen van de Tigers. Abreu sloeg een homerun en zo leek de thuisploeg op 12-10 te komen, maar tijdens het honklopen ging de Cubaan voorbij Tim Anderson, die nog op het eerste honk stond. Door de blunder van Abreu was het een out van de eerste honkman en kwam de ploeg slechts op een 11-10 voorsprong. 

De Tigers trokken in de achtste inning de stand weer gelijk. In de negende inning ging de zege alsnog naar de White Sox. Kortestop Anderson zou een walk-off homerun en zo wonnen 'The Sox' met 12-11 van de Detroit Tigers.

White Sox winnen in scorefestijn van de Royals (Bron: YouTube.com)

In de wedstrijd tussen de Toronto Blue Jays en de Oakland Athletics maakte Vladimir Guerrero Jr zijn debuut bij de Bleu Jays. De topprspect in de MLB won met 4-2 van de A's. Na de eerste helft van de negende inning stond het nog gelijk tussen de Bleu Jays en de A's. Guerrero Jr mocht voor de vierde maal achter de thuisplaat staan en sloeg zijn eerste honkslag, een tweehonkslag, voor de Blue Jays, onder toezicht van zijn vader Vladimir Guerrero, die in 2018 toegelaten werd tot de Hall of Fame in de MLB. Na de slagbeurt van Guerrero Jr werd hij vervanger door een pinch runner, al was dat niet nodig doordat Brandon Drury niet veel later een homerun sloeg en zo de wedstrijd wonnen met 4-2.

Debuut Guerrero Jr bij de Blue Jays (Bron: Youtube.com)



Uitslagen MLB vrijdag:
Washington Nationals - San Diego Padres 3-4
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 4-0
Toronto Blue Jays - Oakland Athletics 4-2
New York Mets - Milwaukee Brewers 2-10
Atlanta Braves - Colorado Rockies 4-8
Minnesota Twins - Baltimore Orioles 6-1
Chicago White Sox - Detroit Tigers 12-11
Houston Astros - Cleveland Indians 3-6
Kansas City Royals - Los Angeles Angels 1-5
St. Louis Cardinals - Cincinnati Reds 1-12
Arizona Diamondbacks - Chicago Cubs 8-3
Seattle Mariners - Texax Rangers 5-4
Los Angeles Dodgers - Pittsburgh Pirates 6-2
San Francisco Giants - New York Yankees 3-7