NHL: Bruins en Blues beginnen tweede ronde play-offs met winst

In de NHL zijn de ijshockeyers begonnen aan de tweede ronde van de play-offs. De eerste twee wedstrijden werden donderdagavond gespeeld, ook hier gaat het weer om series van maximaal zeven duels.

De Boston Bruins speelden thuis tegen de Columbus Blue Jackets en Noel Acciari bracht de thuisploeg met een shorthanded goal op voorsprong. In de derde periode dreigde het fout te gaan: Brandon Dubinsky en Pierre-Luc Dubois scoorden binnen dertien seconden en zorgden voor 1-2, maar Charlie Coyle werkte de gelijkmaker binnen. Na dik vijf minuten overtime was het toch weer feest in de TD Garden: Coyle tikte uiterst behendig een pass van Marcus Johansson binnen voor de golden goal en de 3-2 winst voor Boston.

Ook de St Louis Blues kwamen op voorsprong en wel dankzij Robby Fabbri. Jason Spezza tekende namens de Dallas Stars voor de gelijkmaker, maar Vladimir Tarasenko bracht de Blues wederom op voorsprong en vroeg in de derde periode zorgde hij ook voor 3-1. Jamie Benn scoorde in de slotfase nog wel namens de Stars, maar het bleef bij 3-2 en dus begonnen de Blues met winst.

NHL play-offs vrijdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 New York Islanders - Carolina Hurricanes, East 2nd Round - Wedstrijd 1*
04.00 San Jose Sharks - Colorado Avalanche, West 2nd Round - Wedstrijd 1
*Live op FOX Sports

Bruins - Blue Jackets (Bron: YouTube)