Senna vs. Prost in F1 2019

De grootste rivaliteit in de Formule 1 wordt nieuw leven ingeblazen in de game F1 2019. De auto's van meervoudig wereldkampioenen Ayrton Senna en Alain Prost uit het seizoen 1990 zullen worden verwerkt in de nieuwe game.

De McLaren MP4/5B van Senna en de Ferrari F1-90 van Prost zullen dus hun opwachting maken in F1 2019, en zullen gepaard komen met acht 'challenges' en enkele liveries die gebruikt kunnen worden in multiplayer. Ook zullen de gezichten van de twee legendes verwerkt worden in de carrièremode, wat erg opvallend is aangezien Senna al bijna 25 jaar overleden is. Deze content komt exclusief naar de 'Legends Edition' van de game, die ook drie dagen early access bevat.

Naast de Legends Edition komt er ook een 'Anniversary Edition', omdat F1 2019 de tiende game zal zijn sinds Codemasters de F1-licentie overnam. De Anniversary Edition bevat twee extra 'classic cars' uit het 2010-seizoen, de Ferrari F10 en de McLaren MP4-25. Deze content zal later ook beschikbaar gemaakt worden voor de normale editie, tegen een extra vergoeding. De Legends Edition bevat ook alle content van de Anniversary Edition.

Is er dan ook nog nieuws voor de stervelingen die normale edities van games aanschaffen? Een klein beetje, hoewel het niet als een grote verrassing zal komen: Codemasters heeft officieel bevestigd dat F1 2019 ook de Formule 2 zal bevatten. Dit werd al geteased tijdens de aankondiging enkele weken terug, maar nu is het dus zeker. Opvallend is wel dat ten tijde van launch alleen het 2018-seizoen van de Formule 2 aanwezig zal zijn, het huidige seizoen zal op een later tijdstip via een update toegevoegd worden.

F1 2019 komt wat eerder dan we gewend zijn, 28 juni, naar PlayStation 4, Xbox One en pc.