NHL: Hurricanes schakelen kampioenen uit in overtime

De ijshockeyers van de Washington Capitals zullen hun Stanley Cup-titel in de NHL niet behouden. De ploeg werd in de eigen Capital One Arena uitgeschakeld in de zevende en beslissende wedstrijd van het eersterondeduel met de Carolina Hurricanes.

In de eerste periode was er nog niks aan de hand: Andre Burakovsy tekende voor 1-0, Tom Wilson verdubbelde de score. Een shorthanded goal van Sebastian Aho bracht de spanning terug, maar Evgeny Kuznetsov wist Petr Mrazek te verschalken en bracht de Capitals op 3-1.

Vier minuten later was Teuvo Teräväinen trefzeker en vroeg in de derde periode trok Jordan Staal de stand gelijk. Daar bleef het in reguliere speeltijd bij en ook de eerste overtime bood geen uitkomst. Een tweede verlenging was dus nodig en na elf minuten was het raak: Brock McGinn schoot de 3-4 binnen en de Hurricanes mogen door.

Donderdagavond begint de tweede ronde al, met nog acht teams die kans maken op de titel: de Columbus Blue Jackets, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, New York Islanders, Dallas Stars, St Louis Blues, Colorado Avalanche en San Jose Sharks.

NHL play-offs donderdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets, East 2nd Round - Wedstrijd 1*
03.30 St Louis Blues - Dallas Stars, West 2nd Round - Wedstrijd 1
*Live op FOX Sports

Capitals - Hurricanes (Bron: YouTube)