Baudet verrast door interview Otten

Het kritische interview dat mede-oprichter van het Forum voor Democratie Henk Otten onlangs aan het NRC gaf heeft Tweede Kamerlid Thierry Baudet naar eigen zeggen verrast. Er zou echter geen sprake zijn van een richtingenstrijd in de partij.

Otten zei in de krant onder meer dat hij zich stoort aan Baudets hang naar identiteitspolitiek en diens geflirt met extreemrechts gedachtegoed. Daarmee zouden kandidaten voor de Provinciale Staten "onnodig in de wind" worden gezet. Otten wordt FvD-fractieleider in de Eerste Kamer. Hij wil een meer nuchtere en oplossingsgerichte partijlijn.

"Er is bij ons een permanente discussie gaande", zei Baudet dinsdag tegen de NOS. Die zou evenwel niet fundamenteel van aard zijn. "Het gaat een beetje om de toon. De één is wat praktischer ingesteld en de ander wat filosofischer."

"Ik kies ervoor om af en toe vergezichten te schetsen. Dat heeft denk ik ook een enorme aantrekkingskracht op mensen in Nederland", aldus Baudet.

Het andere lid van de FvD-tweemansfractie in de Tweede Kamer, Theo Hiddema, zegt dat Otten wel vaker kritiek uit tijdens partijdiscussies. Otten wordt volgens Hiddema dan wel eens uitgelachen. "We zeggen soms ook: Henk hou je mond.".

Overigens werd dinsdag ook bekend dat Otten stopt als penningmeester van de partij. Dat zou niets met het interview te maken hebben, maar enkel dat de aanstaande Eerste Kamer-fractieleider daar geen tijd meer voor heeft.