NHL: Stars door in play-offs, Hurricanes en Capitals naar beslissingsduel

De ijshockeyers van de Dallas Stars hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NHL. De ploeg won in eigen huis het zesde duel met de Nashville Predators en besliste de serie zo in eigen voordeel: 4-2.

Na een kleine zes minuten kwamen de Predators dankzij Austin Watson nog op voorsprong, maar na vijf minuten in de tweede periode trok Blake Comeau de stand gelijk. Het bleef bij 1-1 en dus moest overtime gespeeld worden, waarin goalies Pekka Rinne (Predators) en Ben Bishop (Stars) hun ploegen meer dan eens op miraculeuze wijze overeind konden houden.

Bishop was goed voor 47 reddingen, zijn Finse collega aan de andere kant van het ijs hield zelfs 49 schoten uit zijn doel, maar dat was uiteindelijk niet genoeg. Met een kleine drie minuten te gaan in de eerste overtime werkte John Klingberg de pick achter Rinne en dus wonnen de Stars met 2-1, waarmee een plekje in de volgende ronde - tegen de St Louis Blues - een feit was.

De Washington Capitals zullen een beslissende zevende wedstrijd moeten spelen. De regerend kampioenen verloren in Raleigh van de Carolina Hurricanes, ondanks het feit dat Brett Connolly (0-1) en Alex Ovechkin (1-2) de Capitals op voorsprong hadden gezet, met een Hurricanes-goal van Warren Foegele tussendoor.

Teuvo Teräväinen bracht de stand vroeg in de tweede periode op 2-2 en in de derde periode sloegen de Canes toe. Jordan Staal zorgde voor de voorsprong, Justin Williams tikte de puck op fraaie wijze binnen voor 4-2 en Dougie Hamilton bracht de 5-2 eindstand op de borden. Woensdagavond zullen de twee ploegen het in Washington definitief af gaan maken.

NHL play-offs dinsdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs, East 1st Round - Wedstrijd 7 (3-3)*
04.00 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights, West 1st Round - Wedstrijd 7 (3-3)
*Live op FOX Sports

Stars - Predators (Bron: YouTube)