Zoekgroep Willeke Dost overweegt artikel 12-procedure

Jan Huzen, een van de mensen die actief zoekt naar Willeke Dost, die in 1992 spoorloos verdween, laat weten dat de zoekgroep zich beraadt op een artikel 12 sv-procedure. Door middel van deze procedure hopen ze het Openbaar Ministerie te kunnen dwingen om te gaan graven naar het lichaam van de vermiste tiener.

Lees ook: OM gaat niet opnieuw graven naar Willeke Dost 

Huzen meldt dat er zondagavond met de familie gesproken is om de kansen in beeld te brengen. Voor zover hij het kan beoordelen is het aan de rechter om te beslissen om op basis van een 'stapel argumenten' (feiten en aanwijzingen) het OM te verplichten om te gaan graven naar het lichaam van Willeke.

De pleegouders van Willeke troffen haar op 15 januari 1992 niet aan in haar kamer. Willeke was vast en zeker al op de fiets naar school gegaan, dachten ze. Aan het eind van de middag kwam Willeke niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist.

Lees ook: Politie gaat maandag graven in Koekange

Haar vermissing werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, maar later is men anders naar de verdwijning van Willeke Dost gaan kijken. Er is veelvuldig naar het meisje gezocht. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie aan de Dwarsdijk 41 in Koekange. Ook in november 2018 werd er nog een grote graafactie georganiseerd. Hierbij werden echter geen sporen aangetroffen van Willeke.

De verouderingsfoto van Willeke Dost (Foto: Politie.nl)
De verouderingsfoto van Willeke Dost (Foto: Politie.nl)