Snoei: "Roda JC moet zich kapot schamen"

Telstar boekte Tweede Paasdag een klinkende 4-0 zege op Roda JC. Na afloop fileerde trainer Mike Snoei de speelwijze van de Limburgers.

"Roda JC moet zich kapot schamen, met tien verdedigers achter de bal. Daar begrijp ik helemaal niks van", zei Snoei tegen RTV Noord-Holland. "Het leek verdomme op een muur waartegen we continu aanliepen. Een gigaclub als Roda JC, die helemaal van zijn voetstuk afdondert met afbraakvoetbal van de bovenste plank." 

De Telstar-trainer zag sinds het ontslag van Robert Molenaar geen veranderingen onder huidig interim-coach Eric van de Luer. "Laat die accenten dan zien en Molenaar in zijn waarde. Alle respect hoor, maar niet voor zo'n grote club.” 

Tot zijn genoegen zag Snoei hoe zijn spelers er wel het beste van wilden maken. "Diep respect voor de boys en voor de mensen die moeite hebben genomen om naar het stadion te komen, terwijl ze ook met hun reet op het strand hadden kunnen gaan liggen. Ik ben blij dat de jongens die mensen wat hebben terugbetaald."

Een wonder moet zich voltrekken, wil Telstar zich alsnog plaatsen voor de nacompetitie. De ploeg van Snoei bezet momenteel de vijftiende plaats en zal uiteindelijk als elfde moeten eindigen wil het meedingen voor promotie naar de Eredivisie. Dan zal Telstar alles moeten winnen en achttien doelpunten moeten inlopen inlopen om RKC in de rangschikking voorbij te gaan.

Telstar kan zich ook plaatsen als Almere City twee keer verliest, het zelf tweemaal wint en het doelsaldo ten opzichte van Cambuur Leeuwarden (verschil van vier) goedmaakt. Dan is Telstar periodekampioen. "We zijn veel te laat op gang gekomen. Na de winterstop hebben we enkele schitterende overwinningen geboekt, maar we hebben het hiervoor laten liggen", zei Snoei tegen RTVNH.

Mike Snoei voor de camera's van RTVNH. In dit filmpje had de zender er nog geen rekening mee gehouden dat Telstar wel alsnog de nacompetitie kan houden.