NHL: Bruins en Sharks forceren 7e duel

De ijshockeyers van de Boston Bruins en San Jose Sharks leven nog in de play-offs in de NHL. Beide ploegen konden in een uitwedstrijd uitgeschakeld worden, maar tegen respectievelijk de Toronto Maple Leafs en Vegas Golden Knights werd een zevende wedstrijd uit het vuur gesleept.

Dankzij Morgan Rielly kwamen de Maple Leafs thuis op voorsprong, maar Brad Marchand en Torey Krug draaiden dat nog in de eerste periode om. Jake DeBrusk zorgde voor 1-3, Auston Matthews schoot Toronto terug in de wedstrijd. Marchand schoot de puck twee minuten voor tijd echter in het lege doel van Toronto en dus spelen de Bruins thuis een beslissingswedstrijd.

Ook de Golden Knights konden het thuis afmaken, maar laat in de eerste periode bracht Logan Couture de Sharks op voorsprong. Jonathan Marchessault zorgde voor 1-1 en beide ploegen kregen nog een paar joekels van kansen, maar er werd niet gescoord.

Overtime was dus nodig en daarin gingen veel kansen er ook niet in, met een tweede overtime als gevolg. Dit keer was het raak: Thomas Hertl scoorde een shorthanded goal en de Sharks mogen het toch thuis af gaan maken in wedstrijd zeven. Martin Jones was de grote held bij de Sharks: hij was goed voor maar liefst 58 reddingen, meer dan welke Sharks-goalie dan ooit in één duel.

NHL play-offs maandag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Carolina Hurricanes - Washington Capitals, East 1st Round - Wedstrijd 6 (3-2 Washington)*
02.30 Dallas Stars - Nashville Predators, West 1st Round - Wedstrijd 6 (3-2 Dallas)
*Live op FOX Sports

Jones was de held van de Sharks (Bron: YouTube)