Van Gerwen door in München; Noppert uitgeschakeld

Michael van Gerwen staat in de achtste finales van de German Darts Grand Prix. Danny Noppert haalde de volgende ronde niet. Hij verloor zondag zijn partij in de tweede ronde.

Van Gerwen boekte een moeizame overwinning op Krzysztof Ratajski. De Pool gaf zich pas na tien legs gewonnen en zag Mighty Mike met een 6-4 zege verdergaan in het toernooi. Van Gerwen brak Ratajski in de derde leg via dubbel veertien en behield deze break de gehele wedstrijd vast. Dankzij twee dertiendarters kwam de nummer één van de wereld op 4-2 en 5-3, waarna Van Gerwen de wedstrijd besloot met een 114-finish in de tiende leg.

Voor Noppert is zijn rentree op de European Tour op een teleurstelling uitgedraaid. De Fries verloor in de tweede ronde met 6-1 van Stephen Bunting.
Door de eerdere afmelding van Gerwyn Price kreeg Noppert een vrije doorgang naar de tweede ronde. De voormalig Lakeside-finalist kwam vooral scorend tekort tegen The Bullet, die met 43 procent ook scherp was op de dubbels. Bunting is maandagmiddag de nieuwe tegenstander van Van Gerwen.

Ricky Evans was de sensatie van de dag. Hij won met 6-0 van Michael Smith. Verder wist Karel Sedlacek zich als eerste Tsjech zich te plaatsen voor de finaledag van een Euro Tour-toernooi. Hij won met 6-4 van Ian White. Beide spelers wisten in totaal 56 pijlen op een dubbel te missen.

Maandag is de finaledag in de middag worden de achtste finales gespeeld en s'avonds zijn de kwartfinales, halve finales en finale. Voor de winnaar ligt er een cheque van 25.000 pond klaar.