NBA: Bucks en Rockets naar 3-0, Nuggets trekken stand gelijk

De basketballers van de Milwaukee Bucks blijven lekker bezig in de play-offs. In de eerste ronde tegen de Detroit Pistons won de ploeg ook de derde wedstrijd, dit keer in Detroit: 103-119, met 20 punten van Khris Middleton. Het ging anderhalf kwart gelijk op, daarna waren de Bucks simpelweg een maat te groot.

Ook de Houston Rockets staan op 3-0, maar zij hadden het beduidend moeilijker op bezoek bij de Utah Jazz. Grote man James Harden had zijn vizier nog in Houston liggen: van zijn twintig reguliere worpen gingen er welgeteld drie raak. Dankzij veertien vrije worpen kwam hij nog op 22 punten uit, 14 daarvan kwamen in het vierde kwart. Dat gaf de doorslag, want na een zenuwslopende partij wonnen de Rockets met 101-104.

De Denver Nuggets kwamen in de serie tegen de San Antonio Spurs van 0-1 op 1-1 en zijn nu van 1-2 ook op 2-2 gekomen. In San Antonio begonnen de Spurs sterk, maar de bezoekers namen het heft langzaam in handen en vanaf halverwege het derde kwart was Denver beduidend beter. Nikola Jokic tekende voor 29 punten en 12 rebounds, Jamal Murray voegde nog 24 punten toe en de Nuggets wonnen met 103-117.

Bij de Philadelphia 76ers was Joell Embiid weer terug en dat was te merken. De ster van de ploeg tekende voor 31 punten en 16 rebounds, wat Philadelphia hard nodig had om de Brooklyn Nets onder de duim te krijgen. Dat lukte pas in de allerlaatste minuten, nadat Embiid de bal bij Mike Scott bezorgde, die met een drietje voor de voorsprong en uiteindelijk de winst zorgde: 108-112 en een 3-1 voorsprong voor de Sixers in de serie.

NBA play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
19.00 Indiana Pacers - Boston Bruins, East 1st Round - Wedstrijd 4 (3-0 Boston)
21.30 Los Angeles Clippers - Golden State Warriors, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Golden State)
01.00 Orlando Magic - Toronto Raptors, East 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Toronto)
03.30 Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Portland)

Het einde van de Nets tegen de 76ers (Bron: YouTube)