NHL: Schwartz schiet Blues met hattrick naar volgende ronde play-offs

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NHL. De ploeg won het zesde duel met de Winnipeg Jet thuis met 3-2, nadat Jaden Schwartz in de eerste drie perioden telkens gescoord had. Dustin Byfuglien en Bryan Little deden namens de Jets nog wel iets terug, maar het was niet genoeg en de Blues pakten de serie met 4-2.

De Dallas Stars speelden in Nashville tegen de Predators, bij een 2-2 stand in de serie. Rocco Grimaldi (Predators) en Jason Dickinson (Stars) zorgden voor 1-1, Alexander Radulov bracht de Stars met twee goals op 1-3. Ryan Johanson scoorde namens Nashville, maar Tyler Seguin en nog eens Dickinson brachten de Stars op 2-5. Kyle Turris bracht de spanning nog even terug, maar het bleef bij 3-5 en dus een 3-2 voorsprong voor Dallas.

Voor de Washington Capitals was de 3-2 voorsprong tegen de Carolina Hurricanes vrij makkelijk te bereiken. Thuis zorgde Nicklas Bäckström met twee goals voor 2-0, Brett Connolly en Tom Wilson tekenden voor 4-0. Nic Dowd deed nog een duit in het zakje en Alex Ovechkin ramde een kanonskogel binnen om zo de 6-0 eindstand op de borden te brengen.

NHL play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
21.00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins, East 1st Round - Wedstrijd 6 (3-2 Toronto)*
01.00 Vegas Golden Knights - San Jose Sharks, West 1st Round - Wedstrijd 6 (3-2 Vegas)
*Live op FOX Sports

Blues - Jets (Bron: YouTube)