NHL: Hurricanes trekken stand gelijk tegen Capitals

De ijshockeyers van de Carolina Hurricanes doen weer helemaal mee in de play-offs. De ploeg verloor de eerste twee duels tegen de Washington Capitals, maar de regerend kampioenen gingen in Raleigh twee keer onderuit tegen de Hurricanes.

Al na zeventien seconden was het raak voor de Canes: Warren Foegele tekende voor 1-0. Alex Ovechkin trok de stand in de tweede periode gelijk, maar Teuvo Teräväinen bracht de thuisploeg op 2-1. In de slotfase deden de Capitals er nog alles aan, maar goalie Petr Mrazek schitterde weer en sleepte zijn ploeg er alsnog doorheen, waardoor het 2-2 staat in de serie.

De Winnipeg Jets speelden thuis tegen de St Louis Blues, het vijfde duel (2-2). Adam Lowry was na twaalf tellen al trefzeker, Kevin Hayes tekende voor 2-0. In de derde periode ging het echter fout: Ryan O'Reilly en Brayden Schenn brachten de Blues langszij, Jaden Schwartz schoot met vijftien seconden te spelen de winnende 3-2 binnen, waarmee de Blues ook in de serie op 3-2 komen.

De San Jose Sharks vochten thuis om lijfsbehoud tegen de Vegas Golden Knights en Tomas Hertl en Logan Couture zorgden rap voor 2-0. Reilly Smith deed wel wat terug, maar Barclay Goodrow bracht de Sharks weer op ruimere voorsprong (3-1). Jonathan Marchessault scoorde namens Vegas, maar Hertl scoorde de 4-2 en Joe Pavelski bracht de 5-2 eindstand op het bord. Vegas staat met 3-2 nog wel op matchpoint.

NHL play-offs vrijdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs, East 1st Round - Wedstrijd 5 (2-2)
04.00 Calgary Flames - Colorado Avalanche, West 1st Round - Wedstrijd 5 (3-1 Colorado)

Hurricanes - Capitals (Bron: YouTube)