NHL: Avalanche één zege verwijderd van sensatie na overtime-winst

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche zijn in de play-offs van de NHL nog maar één zege verwijderd van een regelrechte sensatie. De ploeg won thuis in Denver het vierde duel met de Calgary Flames en staan nu op een 3-1 voorsprong.

Over en weer werd flink aangevallen en vroeg in de tweede periode tekende Elias Lindholm voor de voorsprong namens de bezoekers, ruim twintig speelminuten later gevolgd door de 0-2 van Derek Ryan. De Avs gaven echter niet op en JT Compher tekende al snel voor de 1-2.

Het werd lastig, maar drie minuten voor tijd was het raak: Mikko Rantanen werkte de gelijkmaker in de powerplay binnen. Grote kansen waren er voor beide teams, maar Compher verzuimde en Avalanche-goalie Philipp Grubauer bleek een sta-in-de-weg.

Er was dus overtime nodig en na tien minuten ontplofte het Pepsi Center: Carl Söderberg bediende Rantanen, die met een one-timer uithaalde en de Avs naar de 3-2 zege schoot. Vrijdag volgt wedstrijd vijf in Calgary, de eventuele zesde wedstrijd is dan weer in Denver.

Avalanche - Flames (Bron: YouTube)

De Dallas Stars trokken de stand in de serie tegen de Nashville Predators gelijk: 2-2. In Dallas scoorden Roope Hintz, Alexander Radulov, Andrew Cogliano en Mats Zuccarello in de eerste periode al, Hintz voegde er nog een 5-0 aan toe. Roman Josi deed iets terug, maar het bleef bij 5-1.

De Boston Bruins namen in Toronto in de eerste periode een 1-2 voorsprong op de Maple Leafs, maar Auston Matthews trok de stand gelijk. Het mocht niet baten: binnen anderhalve minuut was David Pastrnak twee keer trefzeker, beide keren op aangeven van Brad Marchand, en dus stond het 2-4.

De grote veteraan Zdeno Chara ramde de Bruins op 2-5, maar Matthews en een goal van Travis Dermott brachten de spanning nog weer terug: 4-5. Twee seconden voor tijd was het definitief voorbij, want Joakim Nordström tikte de 4-6 binnen en dus staat het 2-2 in het onderlinge duel.

NHL play-offs donderdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Carolina Hurricanes - Washington Capitals, East 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Washington)
02.30 Winnipeg Jets - St Louis Blues, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-2)
04.00 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights, West 1st Round - Wedstrijd 4 (3-1 Vegas)