Man met jerrycans en aanstekers opgepakt bij kathedraal: 'Liep naar mijn auto'

In New York is een man aangehouden die met twee jerrycans benzine, aanstekervloeistof en aanstekers de Saint-Patrick's-kathedraal binnen was gelopen. Niks aan het handje, zo claimde de man, hij was slechts op weg naar zijn auto.

Een beveiliger zag de man de kerk verlaten, waarbij hij benzine op de grond morste. Buiten werd hij aangehouden door agenten, tegen wie hij met een uiterst plausibel verhaal kwam: zijn auto stond zonder benzine en hij was op de weg terug, maar sneed de route af door via de kerk te lopen.

Wat hij met de aanstekers en aanstekervloeistof moest vertelde hij niet, maar mogelijk wilde de man ook nog even roken, bleek zijn aansteker leeg te zijn en kocht hij samen met de benzine maar wat nieuwe aanstekers en - nu hij er toch was - wat aanstekervloeistof, slechts een toevallige combinatie. Of hij wilde de boel in de hens steken.

Politiechef Miller was niet onder de indruk van het 'mijn auto stond zonder benzine'-verhaal, zeker niet omdat de arrestant een bekende was van de politie: "Iemand die zo'n iconisch gebouw binnenloopt met 12 liter benzine, aanstekers en twee flessen aanstekervloeistof, daar maken we ons wel zorgen om."