Assassin's Creed: Unity gratis vanwege brand Notre Dame

Veel prominente personen hebben al hun steun uitgesproken voor de heropbouw van de Notre Dame in Parijs, en de Franse ontwikkelaar Ubisoft heeft aangekondigd ook zijn steentje bij te gaan dragen. Assassin's Creed-fans krijgen daarom Assassin's Creed Unity van 17 tot 25 april gratis van Ubisoft voor de pc zodat zij ook de Notre Dame kunnen beleven.

 Ubisoft heeft daarnaast 500.000 euro toegezegd aan de heropbouw van de Notre Dame. "Toen we Assassin's Creed Unity ontwikkelden, vormden we een meer innige band met de gebouwen van de stad - een van de meest prominente was de recreatie van de Notre Dame" schrijft Ubisoft op hun blog. "Video games stellen ons in staat gebieden te ontdekken op manieren die we ons nooit hadden kunnen voorstellen. We hopen dat met dit kleine gebaar we iedereen de mogelijkheid kunnen geven om ons virtuele eerbetoon aan dit monument te ervaren."

De recreatie van de Notre Dame in Unity heeft jaren gekost en de website GPSworld oppert dat de vele details zelfs kunnen helpen met de wederopbouw van de Notre Dame. De game is hier te claimen.

Op 15 april brak er een grote brand uit in de Notre Dame, vermoedelijk tijdens de restauratie van het gebouw. Het houten dak, de beroemde centrale torenspits van Eugène Viollet-le-Duc en pakweg 70 procent van het interieur werden volledig verwoest door het vuur.

notredame