Oomen vervangt Kelderman in Giro d'Italia

Sam Oomen gaat met Tom Dumoulin mee naar de Giro d’Italia. De 23-jarige Tilburger is de vervanger van Wilco Kelderman die onlangs hard ten val kwam in de Ronde van Catalonië en daarbij zijn sleutelbeen en een nekwervel brak.

Oomen stond eerst niet gepland voor de Ronde van Italië en zou de Ardennenklassiekers rijden, maar door de valpartij gaat Oomen toch naar de Giro d’Italia als meesterknecht voor Tom Dumoulin. Oomen vertrekt direct op hoogtestage naar Tenerife en zal de Ardennenklassiekers daardoor missen. Ook zal Oomen nu geen Tour de France rijden wat in eerste instantie wel de bedoeling was.

"Ik zou eigenlijk de Tour de France rijden, maar er zijn nogal wat dingen veranderd", legt Oomen uit op de site van Team Sunweb. "Het is jammer dat Wilco de Giro niet kan doen en het zal moeilijk zijn om hem te vervangen. Maar ik ga mijn best doen en ik ben blij dat ik voor Tom kan rijden. Hij verdient de best mogelijke ondersteuning."

Ook Martijn Tusveld zal net zoals Kelderman de Ronde van Italië. De 25-jarige renner van Sunweb brak in Parijs-Nice zijn kaak en zal net zoals Kelderman niet op tijd fit voor de start van de Giro d'Italia die op 11 mei begint. Jai Hindley is de vervanger van Tusveld.