Rossi domineert in IndyCar-race op straten Long Beach

In de IndyCar Series was het zondagavond tijd voor de race in de straten van het Californische Long Beach en daar kijken we nog mooi even op terug. Heel spannend werd het niet, in elk geval wat de zege betreft.

Alexander Rossi pakte vanaf poleposition de leiding, voor Scott Dixon, Will Power, Josef Newgarden, Graham Rahal en Ryan Hunter-Reay. Dankzij gerotzooi tussen Spencer Pigot en Jack Harvey kon men gelijk de rem weer indrukken, want de safety car kwam de baan op, hoewel de twee na hun aanvaring wel door konden.

Bij de herstart behield Rossi de leiding en met Dixon achter zich aan kon de race dan echt beginnen. In het middenveld werd ondertussen flink geknokt, onder meer door Pato O'Ward en James Hinchcliffe, maar dat was wel ver buiten de hoogste klasseringen. Leiders Rossi en Dixon kwamen na ruim 25 ronden binnen voor verse banden en bleven in slagvolgorde rijden.

Power reed echter nog even door en dat leverde hem een plek winst op, want hij wist Dixon te verschalken, maar Newgarden ging ze met zijn stop allebei voorbij. Voor Power ging het niet veel later fout: Dixon opende de aanval, Power moest verdedigen en remde veel te laat, waardor hij rechtdoor schoot en een flinke rij plaatsen verloor.

De tweede pitstop liep bepaald niet lekker voor Dixon, die kostbare seconden verloor wegens een probleem met de brandstofslang, waardoor Rahal al naar de derde plek steeg. Daarachter reed Hunter-Reay, maar hij kreeg Dixon en diens wat versere banden achter zich aan en moest hem drie ronden voor het einde voorbij laten.

Rossi kwam geen moment meer in gevaar en won ver voor Newgarden, maar daarachter sloot Dixon in de slotronde nog aan bij Rahal. De Australische veteraan deed nog een ultieme poging, maar dat mocht niet baten en dus pakte Rahal de derde plek.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)