NHL: Lightning op rand van uitschakeling, Islanders stomen door

De play-offs in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL beginnen flink op stoom te komen en één van de grote favorieten zit dik in de problemen: de Tampa Bay Lightning, dé ploeg van het reguliere seizoen, staat op het randje van de afgrond.

De Columbus Blue Jackets wonnen in Tampa Bay al twee keer en in eigen huis gingen ze daar vrolijk mee verder. Matt Duchene en Oliver Björkstrand lieten het kanon in de Nationwide Arena in de tweede periode knallen, Ondrej Palat deed wat terug namens de Lightning. Het bleef spannend, maar goalie Sergei Bobrovsky hield Columbus op de been en Cam Atkinson schoot ze definitief naar de winst: 1-3 en dus is de ploeg nog één zege verwijderd van een echte stunt.

Ook de Pittsburgh Penguins zitten flink in de penarie. Na twee nederlagen in New York verloor de ploeg ook in eigen huis van de Islanders. Garrett Wilson zorgde wel voor een voorsprong in de eerste periode, anderhalve minuut later hadden Jordan Eberle en Brock Nelson de stand al omgedraaid: 1-2. Leo Komarov zorgde voor 1-3, Anders Lee tekende voor de 1-4 eindstand en dus ook een 3-0 voorsprong voor de Islanders.

Blue Jackets - Lightning (Bron: YouTube)

De St Louis Blues wonnen in Winnipeg twee keer van de Jets en dankzij David Perron kwamen ze ook op voorsprong in eigen huis. De Jets sloegen echter terug met drie goals in de tweede periode en de 2-3 werd gevolgd door nog eens twee Jets-goals. Alexander Steen bracht de spanning met 3-5 wat terug, maar Kyle Connor schoot dat er met de 3-6 eindstand weer uit en dus hebben de Jets de achterstand verkleind naar 2-1.

De Vegas Golden Knights en San Jose Sharks stonden na de twee wedstrijden in San Jose op 1-1 en al na zestien seconden opende Mark Stone de score. Echt spannend werd het overigens niet in Las Vegas: via 2-1 liepen de Golden Knights uit naar 5-1, onder meer dankzij twee goals en twee assists van Paul Stastny, waarna de Sharks vroeg in de derde periode nog voor wat hoop zorgden: 5-3. Stone completeerde zijn hattrick en schoot de 6-3 eindstand binnen, waardoor Vegas op 2-1 staat in de serie.

NHL play-offs maandag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins, East 1st Round - Wedstrijd 3 (1-1)
01.00 Carolina Hurricanes - Washington Capitals, East 1st Round - Wedstrijd 3 (2-0 Washington)*
03.30 Dallas Stars - Nashville Predators, West 1st Round - Wedstrijd 3 (1-1)
04.00 Colorado Avalanche - Calgary Flames, West 1st Round - Wedstrijd 3 (1-1)
*Live op FOX Sports

Golden Knights - Sharks (Bron: YouTube)