Meisje verkracht in de bosjes, dader liet fiets achter

De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen nadat maandagochtend een meisje van 18 jaar het slachtoffer werd van een verkrachting in Heusden, gemeente Asten. De recherche is met spoed op zoek naar getuigen.

Het meisje was zondagavond met vrienden wat gaan drinken in het centrum van Asten. Via de Emmastraat fietste ze rond 01.00 uur over de Wolfsberg om vervolgens via de rotonde de Voorste Heusden op te fietsen. Net voor de Kasteellaan werd het meisje van haar fiets geduwd door een onbekende man op een fiets. In de bosjes werd het meisje bedreigd en werden er seksuele handelingen bij haar verricht. Rond 02.45 uur ging de dader er te voet vandoor en werd de politie gewaarschuwd. De fiets van de man bleef achter. 

Uitgebreid onderzoek
In de omgeving werd, onder meer met een helikopter en met een speurhond, tevergeefs gezocht naar de dader, die Nederlands sprak. Hij droeg een grijze broek en een korte, zwarte jas en was tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een beginnende baard en snor en stekeltjeshaar. De man vluchtte weg in de richting van de Kasteellaan. De technische recherche heeft maandagochtend uitgebreid onderzoek gedaan op de Voorste Heusden en sporen veiliggesteld, waaronder de fiets van de dader. Het meisje is opgevangen door specialisten van de zedenpolitie, die met haar in gesprek gaan.

Mogelijke getuigen
Een woordvoerder van de politie: "Terwijl het meisje en de dader in de bosjes waren, zijn er meerdere auto’s langsgereden. Mogelijk zaten daar mensen in die iets hebben gezien. Dat geldt uiteraard ook voor mensen die zijn langsgefietst. Enige tijd hebben de fietsen van de dader en het slachtoffer in een sloot gelegen en mogelijk is dat opgevallen. Iedereen die meer weet wordt met klem opgeroepen om zich te melden. Misschien is er iemand die tussen 1.00 en 2.45 uur opvallende zaken heeft gezien op de beschreven route? Mogelijk hebben mensen gezien dat het meisje werd gevolgd? Al die informatie is welkom bij de politie op 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan 0800-7000."

Meisje verkracht in de bosjes, dader liet fiets achter (Foto: Politie.nl)
Meisje verkracht in de bosjes, dader liet fiets achter (Foto: Politie.nl)