Opnieuw verlies Oranjehandballers tegen Slovenië

Het Nederlandse handbalteam heeft zondag het kwalificatieduel voor het Europees kampioenschap van 2020 tegen Slovenië met 30-23 verloren. Voor Oranje was dit de derde nederlaag uit vier wedstrijden.

Afgelopen donderdag verloor Nederland de heenwedstrijd in Almere maar nipt met 26-27. Door dit resultaat reisde het team met vertrouwen naar Slovenië. Al snel werd echter duidelijk dat de handballers van bondscoach Erlingur Richardsson niet voor een verrassing konden zorgen. De thuisploeg liep via 10-7 uit naar 16-9. Bij rust was de tussenstand 16-11. Na de pauze kwam Nederland terug tot vier doelpunten verschil maar daarna liep Slovenië via drie punten op een rij direct weer uit. Na zestig minuten spelen was de eindstand 30-23.

Nederland staat nu derde in groep vier. De top twee van elke groep kwalificeert zich voor het EK in Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Ook de vier beste nummers drie van de acht groepen kwalificeren zich. In juni speelt Oranje de laatste twee wedstrijden tegen Estland en Letland.