FOK! Wat een weer: perioden met zon

Er zijn vanochtend nog wolkenvelden, gaandeweg de dag komen er flinke perioden met zon. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen 13°C op de Wadden en 17°C plaatselijk in het midden en zuiden van het land. De oostelijke wind is meest matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Komende nacht is het onbewolkt. De minima lopen uiteen van 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind is oost tot noordoost en matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Dinsdag overdag schijnt de zon volop, in het zuiden komt er later wat bewolking en in het uiterste zuiden kan in de namiddag en avond een enkele bui voorkomen. De maxima lopen uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 19°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, in het noordelijk kustgebied eerst (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Bang voor nachtvorst bij je bloesems? Zet de sproeiers aan. Dat had deze tuinder vrijdagavond dus gedaan (Foto: Een bekende van me)
Bang voor nachtvorst bij je bloesems? Zet de sproeiers aan. Dat had deze tuinder vrijdagavond dus gedaan (Foto: Een bekende van me)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.